Алгебра 10-11 класс Sashaaa

0
Ответы:

Розвяжіть рівняння:

7/(x+3)-1/(3-x) = 6/(x² - 9) - (x-4)/(3+x)

В поле «Відповідь» необхідно записати значення у вигляді числа, без одиниць вимірювання, градусів тощо. Якщо відповідь необхідно записати у вигляді десяткового дробу, то цілута дробову частину необхідно відділяти комою. Наприклад: 15,5. Якщо у відповіді отримано відємне число, то у поле "Відповідь" слід поставити «-», а після нього, без

пробілів, отримане значення. Наприклад: -15.

Відповідь

1) 7/(x+3) + (x-4)/(3+x) = 6/(x² - 9) + - 1/(3-x)

7/(x+3) + (x-4)/(3+x) = 7 + x - 4/(3+x) = x + 3/(3+x) = 1

2) 1 = 6/(x² - 9) + 1/(3-x)

6/(x² - 9) + 1/(3-x) = 6(3-x) + (x² - 9)/(x² - 9)(3-x) = (18 - 6x + x² - 9) / (x² - 9)(3-x) = x² - 6x + 9 / (x² - 9)(3-x) = (x - 3)² / (x² - 9)(3-x)

(x - 3)² / (x² - 9)(3-x) = (x - 3)² / (x - 3)(x + 3)(3-x) = (x - 3) / (x + 3)(3 - x)

1 = (x - 3) / (x + 3)(3 - x)

(x + 3)(3 - x) = (x - 3)

x = -4

1
Отв. дан Jooooo
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте